NASA Artemis tekrardan hazırlanıyor

NASA, rokette onarım yapmak için yeni nesil Uzay Fırlatma Sisteminin testini ertelemeye karar verdikten haftalar sonra, tekrar denemeye hazır. 6 Haziran’da saat 12:01’den başlayarak.

Ajans etkinliğin bir bölümünü YouTube’da canlı yayınlamayı planlarken, NASA’nın Artemis 1’i dört millik yol boyunca Launch Pad 39B’ye taşıması yaklaşık sekiz ila 12 saat sürecek.

Space.com’un belirttiği üzere, bir gecede kullanıma sunma, faydaya yönelik bir taviz. Aracı gece hareket ettirmek, NASA‘nın onu Flordia’nın en kötü sıcak ve nemli gündüz havasına maruz bırakmaktan kaçınabileceği anlamına geliyor. Artemis 1, Pad 39B’ye geri döndüğünde NASA, roketin “ıslak elbise provasını” 19 Haziran’da yeniden başlatmayı planlıyor. Test, Artemis 1 görevinin bu yıl içinde başlaması ümidiyle gerçekleştireceği geri sayım prosedürünü tekrarlamak için tasarlandı.

1 Nisan’daki ilk girişimin ardından NASA, 14 Nisan’da denemenin değiştirilmiş bir versiyonunu tamamlamaya çalıştı, ancak bu, teknisyenlerin SLS mobil fırlatma kulesinde bir hidrojen sızıntısı keşfetmesinden sonra kısa kesildi. NASA, daha önceki test denemelerinde ortaya çıkan sorunları düzeltmek ve kritik gaz halindeki nitrojen tedarikçisine kapasite yükseltmelerini tamamlaması için zaman vermek için sonunda roketi Araç Montaj Binasına geri götürmeye karar verdi.

Daha fazla aksilik olmaması koşuluyla, 19 Haziran’daki yakıt ikmali denemesinin tamamlanması yaklaşık 48 saat sürecek. Her şey plana göre giderse, en erken Artemis 1 26 Temmuz’da başlayacak, ancak bu, NASA’nın şimdi ile 2022’nin sonu arasında planladığı düzinelerce potansiyel fırlatma tarihi arasında yer alıyor ve gelecek yıl daha fazla tarih mevcut.

TSMC Rusya için defteri kapadı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Casper’dan Babalar Günü’ne özel indirim
Vodafone Business IoT Day, ikinci kez gerçekleşiyor
Balıkesir’de geleceğin bilim insanları yetişiyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Türkiye haberleşme uydusu üreten 11 ülkeden biri”
Tarsus Gençlik Kampı, bu kez bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptı